Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ενοχλήστε τους εκεί που πονούν.


 Οι εμπορικές συναλλαγές των μελών της ΕΕ με την Τουρκία, ανέρχονται στο 45%  του εμπορικού ισοζυγίου της Τουρκίας. Αυτό έγινε κατορθωτό με την τελωνιακή ένωση, συμφωνία που προϋποθέτει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αργά ή γρήγορα,  η Τουρκία θα πρέπει να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να πάρει ρίσκα, να συμβάλει με πραγματικούς πόρους, και να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να αποδείξει  μια πολιτική που σήμερα αποτελείται κυρίως από λαϊκίστικα συνθήματα. Αδιάκοπα ταξίδια, και αναρίθμητες
υπογραφές σε σχετικά μνημόνια συμφωνίας, μικρή σημασία έχουν. 

Έπεσαν οι υπογραφές με την Αρμενία και προτού στεγνώσει το μελάνι, άρχισαν οι ανακλήσεις και αποσαφηνίσεις. (Ο τούρκος γιοφύρην τζιάν γενεί, που πάνω του μεν ρέξεις)
Η εμπειρία με Ιράν, το οποίο παρά τις σημαντικές τουρκικές φραστική υποστήριξη και τις
συμπαράταξη, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για τη χορήγηση στη Τουρκίας  παραχωρήσεις, ή να συμφωνήσει με μια τουρκική οδηγούμενη μεσολαβητική προσπάθεια.
Η εμπειρία με το Ισραήλ είναι μια περίτρανη απόδειξη της ελλειμματικής μας εξωτερικής πολιτικής για 50 χρόνια. Ευκαιρία να διορθώσουμε και να δούμε τα συμφέροντα του Κράτους μας μακριά από προσωπικά μύση και πάθει.

Υπάρχουν συμφέροντα που συγκλίνουν και αποκλίνουν, ας κάνουμε επιτέλους σωστές επιλογές.
Σταθείτε στην είσοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πείτε τους ευθαρσώς ότι δεν κέρδισαν το δικαίωμα εισόδου λόγο της άρνησης τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που ανάλαβαν. 
Τόσο απλά.
Αφιερώστε 10 λεπτά να γράψετε μια επιστολή στους ετέρους μας, αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία να ενημερώνονται για της ΑΠΟΦΑΣΗ μας να σταματήσουμε κάθε ενέργεια και επαφή, μέχρι που η αιτούμενη να αποδείξει ότι αξίζει να γίνει δεκτή προς εξέταση του αιτήματος της.

2 σχόλια:

  1. Aγαπητέ συχωριανέ Στέλιο ,αν σε ενδιαφέρεικαι θέλεις μπορείς να στείλεις τη διεύθυνση του μπλογκ σου εδώ :http://kypriakablogs.blogspot.com/
    για να σε συμπεριλάβουν ούτως ώστε να μπορούν να σε βρίσκουν,εκει βρίσκονται τα περισσότερα κυπριακά μπλογκ και πάλι αν θέλεις.Αν θέλεις ρίξε μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Σταλαματιά, θα το κάνω. καλοσύνη σου να με ενημερώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή