Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017


Μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε η (προβλεπτή αλλά δυστυχώς μη αποτραπήσα) έκρηξη στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, οι πολίτες, έξω και πέραν από τους μηχανισμούς των κατ-κομμάτων, διαδηλώνουν μαζικά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.  Τα μηνύματα και τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι σε όλους γνωστά.  Ανεξάρτητα από την άποψη και εκτίμηση του καθενός για τις πρωτοφανείς, σε μαζικότητα , κινητοποιήσεις πολιτών αυτές αποτελούν μιαν πραγματικότητα.  

Το ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες αποτελεί, επίσης, ένα γεγονός.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχετε υποχρέωση και καθήκον, Κύριε Πρόεδρε να συμπεριφέρεστε με ανωτερότητα και να λειτουργείτε προληπτικά σε σοβαρά ζητήματα και κρίσιμες καταστάσεις.
Η τεράστια πλειοψηφία  (αν όχι όλοι) όσων συμμετάσχουν στην εκδήλωση στο Προεδρικό, είναι πολίτες που δεν στηρίζουν την πολιτική σας και οι οποίοι εκδηλώνουν την απέχθεια τους προς το πρόσωπο σας.

Κύριε Πρόεδρε, εσείς είστε ο αρχηγός του Κράτους και από τη δική σας και μόνο συμπεριφορά και αποφάσεις θα εξαρτηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των επόμενων ημερών.  Από τη δική σας στάση, Κύριε Πρόεδρε θα κριθεί κατά πόσο θα οδηγηθούμε σε διάσπαση ανάμεσα στον λαό ή θα μπουν σιγά, σιγά οι βάσεις για απονομή δικαιοσύνης και εξομάλυνσης της κατάστασης που θα φέρει και την ποθητή ενότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου