Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φυλετικές Διακρίσεις

Πολύ επίκαιρο το θέμα των διακρίσεων γενικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι κανείς δεν αντιδρά πραγματικά όταν οι διακρίσεις συμβαίνουν σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου από τον ΙΔΙΟ ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Της κυπριακής δημοπρασίας.

Μόνο προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Δημήτρη Χριστόφια να δωρίσει στην Τουρκία: απόενοχοποίηση, σταθμισμένη ψήφο, 50,000 έποικους για αρχή!!! Εκ περιτροπής προεδρία, διαπραγμάτευση του δικαιώματος επιστροφής και το δικαίωμα περιουσίας. Εισβολές μητέρων πατρίδων, Η υποβάθμιση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ‘ΝΟΤΟ’.

Μέγιστη προδοσία είναι και η καταρράκωση της οικονομίας μας η οποία ανθούσε σε δύσκολους μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, εποχή.

Παντελώς αδικαιολόγητη και ανεξήγητη η συμπεριφορά του, διότι είχε την προϊστορία 70 χρόνων να τον καθοδηγούν και ακόμα ένα στρατό από ανθρώπους που πέρασαν ολόκληρη την ζωή τους μελετώντας και διατρίβοντας στο Κυπριακό πρόβλημα. Επέλεξε να τους αγνοήσει.

Η διάκριση που γίνεται λοιπόν, είναι ενάντια στον Ελληνισμό της Κύπρου,  τους Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.
Οι ποιο πάνω, πληρώνουν και θα πληρώνουν φόρους και αίμα για να συντηρούν τους διάφορους πρόσφυγες και μετανάστες πολιτικού ασύλου, αλλά και του εποίκους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ κύριε ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

ΠΑΛΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΜΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, αν και εφόσον χρειαστεί.

ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ:
ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ALEXANDER DOWNER ως απαράδεκτο.
Απόσυρε ΤΩΡΑ τις παράνομες προσφορές σου.
Απεγκλωβίσου από τις εμμονές του παρελθόντος και διεκδίκησε το παρόν και μέλλον. Οι Τούρκοι και Άγγλοι, παραδέχτηκαν τους σχεδιασμούς ενάντια στην Κύπρο, ακόμα και δολοφονίες Τουρκοκυπρίων για να τις φορτώσουν στους Ελληνοκύπριους, εσύ ακόμα να το μάθεις;
Προσηλώσου στους Κυπρίους και άσε τους ξένους.
Πρόβαλε ΜΟΝΟ τις αρχές που διέπουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Η…… παραιτήσου από το αξίωμα του ύπατου, αν δεν έχεις το σθένος, το θάρρος και την ικανότητα. Και αυτή σου η πράξη θα είναι προς όφελος της πατρίδας, ίσος ποιο ωφέλιμη από του να συνεχίσεις...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο αρχαίος υμών και ημών πρόγονος είπε πριν χιλιάδες χρόνια ότι, η Δημοκρατία είναι ένας ακόμα τρόπος για να διοικήσεις Δικτατορικά.

Γι’ αυτό όλες οι εξελιγμένες κοινωνίες εφάρμοσαν το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Ένα σώμα στελεχωμένο από τεχνοκράτες με αντιπροσώπευση του στρατού και διαφόρων εν δυνάμει ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ, οι οποίοι φροντίζουν να μην πλησιάζουν οι κυβερνόντες και αντιπολιτευόμενοι τις κόκκινες γραμμές ενός κράτους.

Αν τέτοιο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας λειτουργούσε στην Κύπρο, δεν θα υπήρχαν θέματα σταθμισμένης ψήφου (από ποιο σύνταγμα το βρήκαν; Βέβαια μας το είπε ο κατά τα άλλα εκ down under* ερχόμενος, ότι οι συνταγματολόγοι τετραγωνίζουν τον κύκλο!!!), παραμονής κουβαλητών της εισβολής, δικαίωμα η μη επιστροφής νομίμων ιδιοκτητών στις περιουσίες τους, κανονισμοί για το ποιος θα κατέχει την περιουσία του και ποιος όχι, δεν θα μετρούσε η ιδεολογική προσέγγιση και προσωπική θεώρηση πολιτικών και πολιτειακών σχέσεων.

‘Όταν ο προκάτοχος του εκ down under ερχόμενου, κύριος Michael Moeller, υπέβαλε την έκθεση του στον τότε γ.γ. του ΟΗΕ, η οποία αντικατόπτριζε την πραγματικότητα και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα συνέβαλλε στην εξεύρεση δίκαιας λύσης, η Τουρκία φρόντισε να τον αντικαταστήσει εν μία νυκτή.
Εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε εξηγήσεις για τις ενέργειες του Al. Downer που καταπατούν κατάφορα την υπόσταση της πατρίδας μας;

Τελικά η Κρατική Υπόσταση που παράδωσε ο ένας πρόεδρος στον άλλο από τον Μακάριο στον Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη, Παπαδόπουλο, υποβαθμίστηκε σε νότο; Ούτε καν κοινότητα;

Μπράβο Χριστόφια και ΑΚΕΛ. Τόσα ρεκόρ ούτε στην ΕΣΣΔ δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστούν.

Παρακαλώ ένα νομικό να μου πει αν και πώς μπορώ να απαγορεύσω στο σημερινό καθεστώς (περί καθεστώτος πρόκειται, όχι κυβέρνησης) να καταπατά τα δίκαια και δικαιώματα μου;

Down Under είναι έκφραση που προσδιορίζει τους εξ Αυστραλίας

Η Ψευδαίσθηση των δικαιωμάτων

Σε λιγο θα έχουμε εκλογές ‘στον Νότο’ ‘όπως αποκάλεσε την πατρίδα μας ο γγ του ΟΗΕ, δίχως κανείς από τους άρχοντες της δύσμοιρης μας πατρίδας να αντιδράσει. Αυτό όμως θα το δούμε σε μία άλλη ευκαιρία. Με την ευκαιρία των εκλογών ΘΑ μας πουν και πάλι τα γνωστά περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, ΘΑ μας υποσχεθούν εξασφάλιση των δικαίων και ακόμα ΘΑ μας τάξουν τα πάντα για ένα ψήφο.

Σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα καθορίζονται ΕΥΘΗΝΕΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των ΑΡΧΩΝ-ΝΤΩΝ, σε καμιά περίπτωση δεν καθορίζονται αυθέρετα δικαιώματα, προδιαγράφονται τα δίκαια και προαπαιτούμενα. 

Ποιοι από τους εν δυνάμει άρχοντες υπηρέτησαν με αφοσίωση τα δίκαια και ποιοι ανάλαβαν τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας;

Γιατί να πιστέψουμε ότι θα το κάνουν τώρα αφού δεν το εφάρμοσαν στα 50 χρόνια ζωής της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ (είτε το θέλει ο γγ του ΟΗΕ είτε ΟΧΙ).

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.... ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Η λύση, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χριστόφια και το Κομμουνιστικό Κόμμα ΑΚΕΛ, είναι να μετατραπεί Κύπρος σε Σοσιαλιστικής Σοβιετικής Δημοκρατίας.

Δεν δείχνουν ενδιαφέρουν ούτε έχουν έγνοια στην κλιμάκωση των οικονομικών προβλημάτων.
 Σχεδιάζουν εδώ και πολύ καιρό και ακολουθούν ένα κομμουνιστικό μοντέλο το οποίο απέτυχε σε όλους τους τομείς των δημοσίων υποθέσεων, όμως, επειδή δεν ξέρουν κάτι διαφορετικό και λόγο της τυφλής προσήλωσης στα Μαρξιστικά / Λενινιστικά ιδεώδη, προτιμούν να συνεχίζουν την ίδια καταστροφική και εγκληματική πολιτική, παρά τις καθημερινές αποτυχίες που κοστίζουν στη χώρα μας πολύ ακριβά .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες πληρώνουν το τίμημα.
 Με το σωστό σχεδιασμό αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και ο καθένας θα μπορούσε να απολαύσει πολύ περισσότερο από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι όταν είχαν αναλάβει τη διοίκηση της Κύπρου, βρέθηκαν με περισσότερα από €500 εκατομμύρια πλεόνασμα, υγιείς (θετική) ανάπτυξη και ακόμη θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Την καλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης…..   …ΤΟΤΕ

Το επιχείρημα ότι όσοι είναι πλούσιοι πρέπει να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των απωλειών είναι απλά ένα ακόμη στοιχείο το οποίο έχει ληφθεί από το βιβλίο του Λένιν και του Μάρξ.
 Με λίγα λόγια, προσπαθούν να καταστρέψουν και να κατεδαφίσουν ένα απόλυτα καθιερωμένη οικονομικό σύστημα που συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας αυτής και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής του 1974, ένα σύστημα το οποίο είναι αποδεδειγμένο, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να δοκιμάσουν το όνειρό τους , ένα σοβιετικό σύστημα, το οποίο απέτυχε σ 'όλο το κόσμο.

Υπάρχει πιθανότητα να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οι λεγόμενοι ηγέτες που δεν έχουν γνώσεις για να διαχειρίζονται τις δημόσιες υποθέσεις;

Είναι μια τεράστια έκπληξη και απογοήτευση το ότι δεν υπάρχει κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση κανείς δεν διαμαρτύρεται με πειστικό, πραγματικό και δυναμικό τρόπο. Σε όποια άλλη χώρα του κόσμου οι διαδηλώσεις θα ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Ο παράγοντας ΜΟΝΟ που μας κράτησε ζωντανό και ισχυρούς για να διαπραγματευτούμε μια λογική λύση, ήταν η ικανότητά μας να έχουμε ισχυρή οικονομία. Με την ανίσχυρη και ανεμική οικονομία δεν θα επιβιώσουμε, πόσο μάλλον να διαπραγματευθεί κάποιος  δίκαιης λύσης.

Πρέπει να Υποψιάζομαι ότι πίσω από το μυαλό τους είναι ακριβώς η λύση που θέλουν να επιβάλουν;
 αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν σκληρά για να κατεδαφίσουν την οικονομία μας;

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ενοχλήστε τους εκεί που πονούν.


 Οι εμπορικές συναλλαγές των μελών της ΕΕ με την Τουρκία, ανέρχονται στο 45%  του εμπορικού ισοζυγίου της Τουρκίας. Αυτό έγινε κατορθωτό με την τελωνιακή ένωση, συμφωνία που προϋποθέτει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αργά ή γρήγορα,  η Τουρκία θα πρέπει να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να πάρει ρίσκα, να συμβάλει με πραγματικούς πόρους, και να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να αποδείξει  μια πολιτική που σήμερα αποτελείται κυρίως από λαϊκίστικα συνθήματα. Αδιάκοπα ταξίδια, και αναρίθμητες
υπογραφές σε σχετικά μνημόνια συμφωνίας, μικρή σημασία έχουν. 

Έπεσαν οι υπογραφές με την Αρμενία και προτού στεγνώσει το μελάνι, άρχισαν οι ανακλήσεις και αποσαφηνίσεις. (Ο τούρκος γιοφύρην τζιάν γενεί, που πάνω του μεν ρέξεις)
Η εμπειρία με Ιράν, το οποίο παρά τις σημαντικές τουρκικές φραστική υποστήριξη και τις
συμπαράταξη, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για τη χορήγηση στη Τουρκίας  παραχωρήσεις, ή να συμφωνήσει με μια τουρκική οδηγούμενη μεσολαβητική προσπάθεια.
Η εμπειρία με το Ισραήλ είναι μια περίτρανη απόδειξη της ελλειμματικής μας εξωτερικής πολιτικής για 50 χρόνια. Ευκαιρία να διορθώσουμε και να δούμε τα συμφέροντα του Κράτους μας μακριά από προσωπικά μύση και πάθει.

Υπάρχουν συμφέροντα που συγκλίνουν και αποκλίνουν, ας κάνουμε επιτέλους σωστές επιλογές.
Σταθείτε στην είσοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πείτε τους ευθαρσώς ότι δεν κέρδισαν το δικαίωμα εισόδου λόγο της άρνησης τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που ανάλαβαν. 
Τόσο απλά.
Αφιερώστε 10 λεπτά να γράψετε μια επιστολή στους ετέρους μας, αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία να ενημερώνονται για της ΑΠΟΦΑΣΗ μας να σταματήσουμε κάθε ενέργεια και επαφή, μέχρι που η αιτούμενη να αποδείξει ότι αξίζει να γίνει δεκτή προς εξέταση του αιτήματος της.